Oferta dla firm
Współczesny świat nie zwalnia tempa. Ilość obowiązków cały czas rośnie. Pojawia się pytanie, czy możemy wpłynąć na naszą zdolność koncentracji i podejmowania decyzji?
Z pomocą przychodzi rozwiązanie przygotowane specjalnie dla firm, którym zależy na dobrobycie pracowników — także pod względem żywieniowym. Sprawdź szczegóły!
Jak pokazują badania, dzięki dobrze zbilansowanej diecie jesteśmy w stanie podnieść naszą efektywność nawet o 25%. Dlatego chcielibyśmy Państwu przedstawić rozwiązanie, które łączy te dwie rzeczy: catering dla firm MediDieta.
W naszej ofercie znajdą Państwo zbilansowane całodzienne dania, porcje obiadowe dostarczane do Państwa firmy oraz smaczne przekąski.
Zbilansowana dieta dostarcza w odpowiednich proporcjach pełnowartościowe składniki tj.: białko, zdrowe tłuszcze, cukry złożone oraz witaminy z grupy B, antyoksydanty, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz pracy mózgu.
Ważne są również regularne posiłki! Warto zadbać o nie z profesjonalnym cateringiem dietetycznym.
Dieta pudełkowa dla pracowników: MediDieta
Nasz catering powstał przy współpracy specjalistów dietetyki i najlepszych kucharzy. Dostarczane przez nas posiłki są smaczne, zdrowe i przygotowywane z najlepszych jakościowo składników. W naszym portfolio diet pudełkowych można znaleźć zbilansowane posiłki w różnych wariantach kalorycznych i smakowych.
Wystarczy wybrać odpowiednią dietę i złożyć zamówienie na naszej stronie internetowej. Całodzienne wyżywienie dostarczymy we wskazane przez Państwa miejsce np. do domu, pracy, czy pod dowolny adres.
Wszystkie posiłki pakowane są w technologii MAP, która minimalizuje ilości tlenu w opakowaniu i jednocześnie zwiększa ilość dwutlenku węgla, dzięki czemu żywność pozostaje świeża przez 7 dni bez konieczności użycia konserwantów. Dania zapakowane w ten sposób zachowują swoje wartości odżywcze, smak i kolorystykę w całkowicie naturalny sposób.
Szkolenia i warsztaty kulinarne dla firm
Oprócz dostaw posiłków proponujemy ciekawe warsztaty i szkolenia dotyczące prawidłowego odżywiania i zdrowego stylu życia.
Sztuka prawidłowego krojenia i zdrowego żywienia:
- pokaz techniki krojenia i obierania warzyw i owoców;
- wspólne krojenie – ćwiczenia praktyczne;
- pokaz noży z informacją na temat ich rodzajów, metod ostrzenia, jakie noże używać do czego.
„Przez żołądek do serca”, czyli afrodyzjaki w kuchni:
- unikalne przepisy na niezapomnianą romantyczną kolację
- oraz pokazy wykonania prostych dań z wykorzystaniem afrodyzjaków stosowanych w gastronomii.
Alternatywa dla cukru:
- prezentacja pracy pszczół w ulu pokazowym (od kwietnia do września);
- rola pszczoły w ekosystemie;
- prezentacja podstawowego sprzętu pszczelarskiego;
- rodzaje miodów i ich powstawanie.
- zastosowanie miodu w kuchni — na słodko i wytrawnie (pokazy robienia ziołomiodu, pokaz podstaw pszczelarstwa);
- technika pobierania miodu;
- omówienie innych pszczelich produktów (pierzga, pyłek, propolis);
Po zakończeniu pokazu każdy z uczestników dostaje mały słoiczek miodu z przydomowej pasieki.
Cztery pory roku w zielniku:
- omówienie ziół, alternatywne zamienniki, czyli jak zastąpić np. sól ziołami (pokaz kulinarny z robienia sałatek i soli ziołowych i ziół sezonowych);
- napary ziołowe i ich właściwości (m.in. pokrzywa, skrzyp polny, bratek, kwiat dziewanny);
- porady dotyczące własnych upraw ziół;
- prozdrowotne właściwości ziół – naturalne działanie, wzrost odporności i zwalczanie choroby;
- zastosowanie oleju z nasion konopnych.
A także:
- „Nie daj się wyrolować”, czyli podstawy kręcenia rolek sushi;
- Kuchnia wege, czyli jak zdrowo i bezpiecznie zastąpić mięso warzywami;
- 5 zasad zdrowego żywienia;
- Dieta odporności. Sposoby na wzmocnienie systemu immunologicznego;
- Jak dobrze jeść w pracy i po pracy?;
- Mama mamom: zalecenie żywieniowe dla mamy i dziecka;
- Dlaczego ćwiczę, mało i jem i nie chudnę?;
- Prawidłowo zbilansowana dieta dla osób aktywnych;
- Kiedy białka, a kiedy węglowodany?;
- Roślinny nabiał – wartościowy element każdej kuchni;
Szkolenia i warsztaty kulinarne dla firm prowadzone są przez Piotra Szkielę – kucharza i Food Stylistę.