Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis

Dieta standardowa - jadłospis

Piątek, 9 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Frittata jajeczna z warzywami, słupkami zielonego ogórka, kiełkami słonecznika i żytnim pieczywem chrupkim
  • Przekąska I: Wytrawna sałatka z quinoa, blanszowaną fasolką szparagową, kukurydzą, czerwoną papryką i kruszonym białym twarogiem
  • Obiad: Orientalne curry z filetem dorsza, goździkami, anyżem, kardamonem, ananasem i mleczkiem kokosowym, ryż naturalny.
  • Przekąska II: Wegański, bezglutenowy, kawowy deser jaglany z frużeliną wiśniową i wiórkami kokosa
  • Kolacja: Leczo warzywne z czerwoną fasolą i tostowym pieczywem trzy ziarna..

poprzedni dzieńSobota, 10 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Wegański „smalczyk” z białej fasoli, kiszony ogórek, żytnie-razowe pieczywo na zakwasie
  • Przekąska I: „Cytrusowy ogień” Rozgrzewający, pełen wit.C koktajl z grapefruita, pomarańczy i limonki z dodatkiem chilli i sezamu
  • Obiad: Pieczone udko kurczaka zagrodowego na warzywach z pikantną nutą, kasza pęczak.
  • Przekąska II: Orkiszowo kokosowa muffinka z cukinii, świeża mandarynka.
  • Kolacja: „Hawajska” sałatka ryżowa z tuńczykiem, ananasem, kukurydza, żółtym serem i piklowanym ogórkiem zaprawiona lekkim sosem majonezowym. .

poprzedni dzieńNiedziela, 11 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Amerykański naleśnik z malinowym twarożkiem i świeżym melonem
  • Przekąska I: Pieczone „Frytki” z korzennych warzyw z domowym pomidorowym dipem
  • Obiad: Stek z kurczaka w sosie glazurowanym z naszą konfiturą żurawinową, miksem ryżu dzikiego i parboiled, blanszowany bukiet warzyw
  • Przekąska II: Kokosowy pudding z tapioki z prażonym jabłkiem, cynamonem i jagodami goji
  • Kolacja: Krem z zielonego groszku i mięty z pełnoziarnistym sucharkiem tostowym.

poprzedni dzieńPoniedziałek, 12 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Granola cynamonowo pomarańczowa z jogurtem straciatella, wiórkami kokosa, borówką amerykańską i anansem
  • Przekąska I: Sałatka z zagrodowym twarogiem, buraczkowym bulgurem, czerwoną cebulką, orzechami laskowymi i sosem z świeżych ziół
  • Obiad: Gulasz z szynki wieprzowej, pieczarek i certyfikowanych grzybów (borowik) z kaszą jęczmienną i surówką z kiszonej kapusty.
  • Przekąska II: Filetowana, pieczona gruszka w czekoladowym musie z wiórkami kokosa
  • Kolacja: „Tatar” z łososia wędzonego na zimno z pełnoziarnistą bagietką, kaparami i pomidorkami cherry. .

poprzedni dzieńWtorek, 13 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Pomidorowo-paprykowa pasta kanapkowa z plastrami kiszonego ogórka, kiełkami rzodkiewki i żytnim-razowym pieczywem z słonecznikiem
  • Przekąska I: Smoothie truskawkowo żurawinowe na probiotycznym jogurcie i maślance.
  • Obiad: Strogonow drobiowy z opiekanymi ziemniaczkami w tymianku
  • Przekąska II: Sałatka neapolitańska z makaronem „trio”, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami, mini mozzarellą, cukrową cebulką, parmezanem i sosem winegret
  • Kolacja: Krem brokułowy z gorgonzolą i ziołowymi grzaneczkami. .

poprzedni dzieńŚroda, 14 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Jajko zapiekane w delikatnej szynce z kiełkami słonecznika, plastrami zielonego ogórka, pomidorkiem cherry i żytnim razowym pieczywem na zakwasie
  • Przekąska I: „Mango Lassi” z kardamonem i jagodami goji.
  • Obiad: Pieczony filet kurczaka w sosie greckim z kaszą pęczak i dużą ilością natki pietruszki
  • Przekąska II: Nasza Fit „cieciorella” daktylowo orzechowa z bezcukrowym biszkoptem i świeżą pomarańczą
  • Kolacja: Mix sałat z grillowaną cukinią, płatkami sera grana padano, warzywami i kremowym sosem miodowo balsamicznym. .

poprzedni dzieńCzwartek, 15 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Bounty owsianka na mleku roślinnym z wiórkami gorzkiej czekolady, płatkami migdała i świeżym melonem złotym i cantalupa
  • Przekąska I: Pasta aiwarowo tuńczykowa z mini pumperniklem i pomidorkami cherry
  • Obiad: Pieczone kąski mięsne z udźca indyka w sosie z zielonego pieprzu, sałatka lunchowa z kaszy gryczanej , duszonych pieczarek, marchewki, kopru i natki pietruszki
  • Przekąska II: „Slim” Pełen beta karotenu i wit.C koktajl z ananasa, mango i pomarańczy
  • Kolacja: Rozgrzewająca, „Tajska” zupa pomidorowa z mleczkiem kokosowym, chilli i ryżem curry..

poprzedni dzieńPiątek, 16 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Pieczona jajecznica z czerwoną fasolą, kiełkami słonecznika i orkiszową tortillą a’la burito
  • Przekąska I: Pesto z zielonego groszku, orzeszków piniowych, tahini i bazylii z bezglutenowym nachos i słupkami marchewki.
  • Obiad: Filet łososia w kremowym sosie maślano cytrynowym z kaszą kus kus i warzywami.
  • Przekąska II: Fit deser z białej czekolady z prażonymi płatkami migdała i musem malinowym
  • Kolacja: Sałatka „grecka” na mix sałat z warzywami, serem feta, czarnymi oliwkami i czerwoną cebulką, sos winegret. .

poprzedni dzieńSobota, 17 czerwca 2023kolejny dzień

  • Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku roślinnym z naszą bezcukrową konfiturą truskawkową i prażonymi pestkami słonecznika
  • Przekąska I: Wietnamska sałatka z tofu zapiekanym w sezamie, makaronem bezglutenowym, marchewką, cukinią, świeżą kolendrą i paprykowym sosem sweet-chilli
  • Obiad: Wołowe „chilli con carne” z ryżem curry
  • Przekąska II: Fit trufle śliwkowo daktylowe z filetowanym ananasem
  • Kolacja: Krem dyniowo marchewkowy z pieczonym groszkiem ptysiowym i natką pietruszki. .

poprzedni dzieńNiedziela, 18 czerwca 2023

  • Przekąska II: Owsiane, korzenne crumble z jabłkiem, rabarbarem i waniliowym twarożkiem
  • Kolacja: Curry pomidorowe z ciecierzycą i śródziemnomorską ciabatą.
  • Śniadanie: Lekki, ziarnisty twarożek z warzywami i chrupkim pieczywem kukurydzianym
  • Przekąska I: Pełen potasu, beta karotenu i wit.C koktajl wielowarzywny z pestkami słonecznika i oliwą lnianą.
  • Obiad: Filet indyka w sosie toskańskim z białą quinoa, zielonym groszkiem i kukurydzą. .