Oferta dla firm

Współczesny świat nie zwalnia tempa. Ilość obowiązków cały czas rośnie. Pojawia się pytanie, czy możemy wpłynąć na naszą zdolność koncentracji i podejmowania decyzji?

Z pomocą przychodzi rozwiązanie przygotowane specjalnie dla firm, którym zależy na dobrobycie pracowników — także pod względem żywieniowym. Sprawdź szczegóły!

Jak pokazują badania, dzięki dobrze zbilansowanej diecie jesteśmy w stanie podnieść naszą efektywność nawet o 25%. Dlatego chcielibyśmy Państwu przedstawić rozwiązanie, które łączy te dwie rzeczy: catering dla firm MediDieta.

W naszej ofercie znajdą Państwo zbilansowane całodzienne dania, porcje obiadowe dostarczane do Państwa firmy oraz smaczne przekąski.

Zbilansowana dieta dostarcza w odpowiednich proporcjach pełnowartościowe składniki tj.: białko, zdrowe tłuszcze, cukry złożone oraz witaminy z grupy B, antyoksydanty, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz pracy mózgu.

Ważne są również regularne posiłki! Warto zadbać o nie z profesjonalnym cateringiem dietetycznym.

raport zwyczaje zywieniowe polaków

Dieta pudełkowa dla pracowników: MediDieta

Nasz catering powstał przy współpracy specjalistów dietetyki i najlepszych kucharzy. Dostarczane przez nas posiłki są smaczne, zdrowe i przygotowywane z najlepszych jakościowo składników. W naszym portfolio diet pudełkowych można znaleźć zbilansowane posiłki w różnych wariantach kalorycznych i smakowych.

Wystarczy wybrać odpowiednią dietę i złożyć zamówienie na naszej stronie internetowej. Całodzienne wyżywienie dostarczymy we wskazane przez Państwa miejsce np. do domu, pracy, czy pod dowolny adres.

Wszystkie posiłki pakowane są w technologii MAP, która minimalizuje ilości tlenu w opakowaniu i jednocześnie zwiększa ilość dwutlenku węgla, dzięki czemu żywność pozostaje świeża przez 7 dni bez konieczności użycia konserwantów. Dania zapakowane w ten sposób zachowują swoje wartości odżywcze, smak i kolorystykę w całkowicie naturalny sposób.

Sprawdź najpopularniejsze
zestawy dietetyczne

Szkolenia i warsztaty kulinarne dla firm

Oprócz dostaw posiłków proponujemy ciekawe warsztaty i szkolenia dotyczące prawidłowego odżywiania i zdrowego stylu życia.

Sztuka prawidłowego krojenia i zdrowego żywienia:

  • pokaz techniki krojenia i obierania warzyw i owoców;
  • wspólne krojenie – ćwiczenia praktyczne;
  • pokaz noży z informacją na temat ich rodzajów, metod ostrzenia, jakie noże używać do czego.

„Przez żołądek do serca”, czyli afrodyzjaki w kuchni:

  • unikalne przepisy na niezapomnianą romantyczną kolację
  • oraz pokazy wykonania prostych dań z wykorzystaniem afrodyzjaków stosowanych w gastronomii.

Alternatywa dla cukru:

  • prezentacja pracy pszczół w ulu pokazowym (od kwietnia do września);
  • rola pszczoły w ekosystemie;
  • prezentacja podstawowego sprzętu pszczelarskiego;
  • rodzaje miodów i ich powstawanie.
  • zastosowanie miodu w kuchni — na słodko i wytrawnie (pokazy robienia ziołomiodu, pokaz podstaw pszczelarstwa);
  • technika pobierania miodu;
  • omówienie innych pszczelich produktów (pierzga, pyłek, propolis);

Po zakończeniu pokazu każdy z uczestników dostaje mały słoiczek miodu z przydomowej pasieki.

Cztery pory roku w zielniku:

  • omówienie ziół, alternatywne zamienniki, czyli jak zastąpić np. sól ziołami (pokaz kulinarny z robienia sałatek i soli ziołowych i ziół sezonowych);
  • napary ziołowe i ich właściwości  (m.in. pokrzywa, skrzyp polny, bratek, kwiat dziewanny);
  • porady dotyczące własnych upraw ziół;
  • prozdrowotne właściwości ziół – naturalne działanie, wzrost odporności i zwalczanie choroby;
  • zastosowanie oleju z nasion konopnych.

A także:

  • „Nie daj się wyrolować”, czyli podstawy kręcenia rolek sushi;
  • Kuchnia wege, czyli jak zdrowo i bezpiecznie zastąpić mięso warzywami;
  • 5 zasad zdrowego żywienia;
  • Dieta odporności. Sposoby na wzmocnienie systemu immunologicznego;
  • Jak dobrze jeść w pracy i po pracy?;
  • Mama mamom:  zalecenie żywieniowe dla mamy i dziecka;
  • Dlaczego ćwiczę, mało i jem i nie chudnę?;
  • Prawidłowo zbilansowana dieta dla osób aktywnych;
  • Kiedy białka, a kiedy węglowodany?;
  • Roślinny nabiał – wartościowy element każdej kuchni;

Szkolenia i warsztaty kulinarne dla firm prowadzone są przez Piotra Szkielę – kucharza i Food Stylistę. 

Masz pytania?

Zostaw numer – oddzwonimy!

Zobacz nasze
wyborne menu!

Sprawdź, gdzie
dostarczamy!